2p

Ilyen tartalmú kormányrendelet van készülőben, de az építési szaktárca szerint nem a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, hanem az azt felügyelő és Nagy Márton által irányított Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerülne.

Lázár János minisztériuma helyett a jövőben Rogán Antal tárcája alá tartozna az állami Mahart-Passnave Személyhajózási Kft., amely körül kisebb politikai botrány tört ki januárban, amiért a cég megvonta a korábbi szponzorációs támogatást a Ferencváros női kézilabda-csapatától – derül ki egy kormányzati rendelettervezetből, amit a hvg.hu idéz.

Mit mond erre Lázár János? Fotó: Facebook/Lázár János
Mit mond erre Lázár János? Fotó: Facebook/Lázár János

Januárban kiderült, hogy Lázár János nem csak a Fradi szponzorációját szüntette meg, hanem minden ilyen szerződést felmondatott, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. Később az is kiderült, hogy az elmúlt 9 évben 176,5 millió forintos szponzorációs támogatással segítette az FTC kézilabdásait a Mahart PassNave. Majd az is, hogy Kubatov csak fenyegetett, február végéig nem indult per a támogatás szerinte “jogellenes” leállítása miatt.

A portál azt írta, hogy a kormány honlapjára pénteken felkerült egy nemzetgazdasági miniszteri rendelettervezet. Eszerint a Mahart-Passnave tulajdonosi joggyakorlója a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) lesz, ezt viszont a Rogán Antal vezette tárca felügyeli.

Frissítés:

A portál értesüléseire reagálva az Építési és Közlekedési Minisztérium cáfolta, hogy a Rogán féle MTÜ-höz kerülne a cég felügyelete. Azt írták, hogy az MTÜ-t felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerül. Ugyancsak cáfolták, hogy ennek a váltásnak köze lenne Lázár János szponzorációt érintő döntéséhez.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!