TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. március 19. 11:47

Kinevezések, gazdagodások a vörös csillag árnyékában.

E heti összefoglalónkat egy színtiszta politikai hírrel kell kezdenünk: Áder János második ciklusát kezdheti meg köztársasági elnökként, miután a hét elején a parlamenttől újra megkapta a bizalmat. Egyetlen kihívója volt, Majtényi László személyében. Az első körben nem lett meg a szükséges támogató szavazat, de másodjára már sikerült megszerezni az elegendő voksot, így Áder továbbra is hivatalban maradhat. No, nem mintha ezt bármi is igazán veszélyeztette volna. Az elnök vagyoni helyzetéről is beszámoltunk.

Áder János megkapta a bizalmat 

A hazai befektetési piacot ez a hír talán kevésbé hozta lázba, ott inkább azon álmélkodnak, hogy milyen hihetetlen iramban tollasodik Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa, Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester gázszerelőből lett több tízmilliárd forintos vagyon birtokosa, futballklubja köré gyűlnek a szponzorok, s már a tőzsdén is van érdekeltsége.

A héten az borzolta a tőzsdei befektetők idegeit, hogy felfüggesztették az Opimus Group Nyrt. papírok kereskedését: mindenki valami nagy bejelentést várt, de végül nagyobb lett a füstje, mint a lángja. Ja, közben egy szállodaiparban érdekelt céget is hozzácsaptak Mészárosék vállalatbirodalmához.

A könnyű meggazdagodásnak számos útja van, ilyesmit ígért a Facebook népének egy átverős oldal, amely Gattyán György milliárdos magyar vállalkozó arcával népszerűsíti magát. Cikkünkre reagált Gattyán képviselője, aki jelezte, már megtették a szükséges jogi lépéseket.

Gattyán György nevével visszaéltek 

A kereskedőknek is megvan a maguk nyűgje, ők aggódva figyelik, milyen újabb regulázó csomag formálódik a kormányzatban. Van olyan sejtelem, hogy a csomag készítőinek valós szándéka a multik kiszorítása a magyar kiskereskedelemből, vagy legalább a piaci részesedésük csökkentése.

A Heineken-re is rossz napok járnak, a logójuk, az ötágú vörös csillag ugyanis önkényuralmi jelkép a kormány szerint, ezért nincs helye a boltokban. Akár kétmilliárd forintot is fizethet az, aki megszegi a szabályokat. A javaslatot egyébként holnap kezdi el tárgyalni a parlament.

Vannak azért jó hírek is, aminek minden érintett csak örülni tud. Az állami vállalatoknál béremelést terveznek, van, ahol már meg is állapodtak, mint például a postánál. Közben alaposan felpörgött az építőipar.

Üröm az örömben, hogy a cégek már szinte vadásznak a munkaerőre, mert egyre kevesebb a szabad munkáskéz a piacon. A vállalatok szerint még gyorsabb járulékcsökkentésre lenne szükség, de a jövő évi büdzsé tervezésekor ilyesmivel nem számol a kormány.

Mostantól a NAV készíti el az szja-bevallásokat, de az indulás nem sikerült zökkenőmentesre. Az adóhatóság elnökének, Tállai Andrásnak a városa, Mezőkövesd közben félmilliárdos tanuszodát kapott.

A vizes-vb, mint egy kisgömböc, pedig nyeli a milliárdokat: ezúttal egy ugrótorony megépítésére kiírt tender akasztotta ki a transzparenciára fogékony közösséget.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.