2p

Jelentősen nőtt az egy kiadható szobára eső bevétel az itteni szállodáiban.

Az Accor szállodaipari csoport tavalyi EBITDA-ja meghaladta az 1 milliárd eurót, és az eredmény felülmúlja a 2023-ra vonatkozó előrejelzést. A vállalat folytatta bővülését világszerte. Az Accor Magyarországon is nagyon sikeres évet zárt, jelentősen növekedett az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) és a foglaltsági ráta is. Összesen négy új szállodát nyitott, és két új márkát vezetett be a magyar piacon, a TRIBE-ot és a Mövenpicket - emlélkeztettek a pénteken kiadott összefoglalóban.

Tavaly decemberben nyíltak meg az Ibis és Tribe hotelek a budapesti Liberty komplexumban. Fotó: Wing
Tavaly decemberben nyíltak meg az Ibis és Tribe hotelek a budapesti Liberty komplexumban. Fotó: Wing

Sébastien Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója azt közölte, hogy a csoport minden szegmensben és földrajzi területen növekedést ért el. Szerinte ez jól mutatja az úgynevezett asset-light modell előnyeit, két divízióra (egyrészt a Premium, Midscale és Economy, másrészt a Luxury és Lifestyle) épülő szervezetének hatékonyságát, a márkák vonzerejét, disztribúciós és hűségprogram-stratégiájának erejét, valamint a pénzügyi fegyelmet.

„A kiadható szobára jutó árbevételünk közel 37 százalékkal, foglaltságunk pedig több mint 10 százalékponttal, közel kétharmadra növekedett. Több mint 500 új szobával nőtt a kapacitásunk.” – mondta Komlósi Gabriella, az Accor HotelServices Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Accor eredményei Magyarországon, 2023:
    • Az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) 2022-hez képest 36,8 százalékkal nőtt, és elérte az 57,7 eurót.
    • A foglaltság elérte a 65,3 százalékot, ami 10,2 százalékpontos növekedés 2022-hez képest.
    • 4 új szálloda 2023-ban – Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton, TRIBE Budapest Stadium, ibis Budapest Stadium és Mercure Székesfehérvár Magyar Király – 524 szobával, ami 13,8 százalékkal növeli az Accor szobáinak számát Magyarországon. A csoport jelenleg 26 szállodával rendelkezik Magyarországon, 4286 szobával.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!