2002. július 12. 07:23

A globalizálódó gazdaságban végbemenő folyamatok több szempontból is előtérbe helyezték a logisztika szerepét: egyre fontosabbá kezdett válni mikrogazdasági szempontból, mivel a szegmentálódó termék és szolgáltatás előállítási folyamatban az anyagellátás minősége és költsége lényeges vállalati versenyszemponttá nőtte ki magát.

Az általam kidolgozott kooperatív fejlesztési modell négy szakaszból áll:

Az első szakasz célja a régió logisztikai piacának elemzése, az adottságok és a lehetőségek számbavétele a piac keresleti és kínálati oldalán egyaránt.

A második szakasz célja az első szakasz vizsgálatai alapján a tervezett logisztikai központ koncepciójának kidolgozása. Ebben a szakaszban történik meg a térség árualapjának felmérése és a komplex logisztikai szolgáltatások létrehozására irányuló kooperációkészség kutatása.

A harmadik szakasz célja az első és második szakasz eredményei alapján a tervezett logisztikai központ megvalósítási koncepciójának kidolgozása és elfogadása. Ebben a szakaszban alapvetően két irányban, egymással részben párhuzamosan történik fejlesztés: szervezeti rendszer kialakítása; létesítményi rendszer kialakítása.

A negyedik szakasz célja a harmadik szakasz kimeneteként, az elfogadott megvalósítási koncepcióban leírt fejlesztési tervekhez megfelelő pénzügyi ütemezés és források keresése.

A fejlesztési modellhez illeszkedő projekt módszertan

Ahhoz, hogy a kidolgozott modellek alapján valós körülmények közt fejlesztést lehessen végrehajtani, nem elég a modell szerkezetének és megállapításainak ismerete. A sikeres verifikáció megalapozásához olyan módszertan kidolgozása szükséges, amely a fentieken túlmenően a gyakorlati megvalósítás speciális kérdéseire is megfelelő válaszokat tud adni.
A projekt során két feladatkört kell megoldani: optimálisan meg kell tervezni a projekt célját képező objektumot (objektumtervezés); az objektum létrehozásához megfelelő tervezési eljárást kell alkalmazni, amely módszerekből, segédtechnikákból és szervezeti formákból tevődik össze (projekttervezés, projektmenedzsment).

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.