2011. május 31. 03:34

A 21. héten ugyan főműsoridőben minden este az RTL Klubot választotta a legtöbb 18 és 49 év közötti néző, ám a TV2 így is tovább tudta faragni hátrányát a piacvezető csatornával szemben. Előbbi csatorna a Csillag születik és az Alekosz feleséget keres révén ért el kimagasló számokat, míg a TV2 a Nagy Duett döntőjével, és a Barcelona-Manchester United mérkőzéssel "hasított".

A tavaszi műsorrend végével jelentős változások elé nézhetünk, ám a 21. héten még mindenki csatába küldte a közönségkedvenc műsorokat. Ez ugyan a korábbi erőviszonyokat nem változtatta meg, ám egyes estéken a megszokott számok módosultak. A most kifutó műsorok és versenyek döntői rendre magas nézettséget értek el, az Alekosz feleséget keres és a Nagy Duett mellett a labdarúgó Bajnokok Ligája is a döntőjéhez ért a héten, de véget ért a Viasat3-on futó Éden Hotel is.

Ami a számadatokat illeti, minden estén az RTL Klub átlagos nézettsége volt a legmagasabb. A 18-49-es korosztályban a főműsoridő alatt átlagosan 30 százalékos közönségarányt ért el, ami minimális csökkenés az egy héttel korábbi számhoz képest. A TV2 hosszú idő után10 százalékponton belül tudott kerülni, 22,2 százalékos közönségarányt ért el a 21. héten. A Cool a korábbi kedvező számain erősítve tartotta a harmadik helyét (5,6% SHR). Az Éden Hotel fináléja segített a Viasat3-nak, mely az említett estén 8,6 százalékos, heti átlagban pedig 5 százalékos közönségarányt ért el. Tovább csökkent a Film+ (3,6% SHR), míg az M1 (3,2% SHR) továbbra is sereghajtó a közepes csatornák között.


A délutáni idősávban ismét a TV2 kerekedett felül, a Seherezádé-Tények párosa többnyire felülmúlta az RTL Klub Ezel-Hiradó kettősét. A főműsoridőben azonban a megszokott szereposztás szerint zajlott a nézettségi verseny. A hétköznapok eredményei így a már-már megszokott RTL-es fölényt hozták, amin csak mérsékelni tudott a konkurens csatorna keddi és csütörtöki filmválasztása. Ahogy azt a 20. heti adatok kapcsán is jeleztük, a kora esti műsorsávot ugyan egyértelműen Alekosz uralta, ám a görög macsó nem tudta megismételni a Való Világ (VV) kimagasló számait. Ez utóbbi program kapcsán friss információ, hogy a Médiatanács súlyos százmilliókra rúgó büntetése sem vette el a csatorna kedvét a folytatástól, és meghirdették a jelentkezést a VV5 castingjára. A tresh reality mellett a szokásosan jól szereplő Barátok közt húzta hétköznapokon az RTL Klubot, igaz a versenytárs szappanoperája, a Jóban rosszban több alkalommal is túlszárnyalta a csatorna átlagát.


A késő esti műsorsávban a hétköznapokat illetően a megszokottakhoz képest ezúttal több érdekesség is volt. Mindez azonban hétfőn még nem volt igaz, hiszen a Dr. Csont ismét uralta a fél 10 utáni időszakot, a széria újra a hét legnézettebb külföldi sorozata lett. A krimit követő  Showder Klub is jobb volt a konkurens adóknál, ahol sem az NCIS, sem pedig az NCIS: Los Angeles nem érte el a TV2 átlagos közönségarányát. Kedden a Vészhelyzet – ha nem is meggyőzően, de - jobb volt a TV2-n sugárzott Galdiátor című Russell Crowe klasszikusnál, ám a római kori történet a Grace Klinikát már megelőzte.

Szerdán ezúttal fellélegezhetett a TV2, hiszen a korábban óriási sikernek örvendő, de a VV alatti időszakot alaposan megsínylő sorozatait, a Doktor House-t és a Született Feleségeket ha csak hajszálnyival is, de több néző követte, mint az RTL-en vetített Eddie Murphy filmet, a Gentlemanust. Csütörtökön mindkét csatornán film ment az esti órákban, az egy nappal korábbihoz hasonlóan szoros eredményt hozva. Igaz, ezúttal az RTL Klubon vetített Halálod napja volt végül a nyerő a TV2-es Anyám nyakán című vígjátékkal szemben. Pénteken a késő esti műsorsávban a TV2 nyert, a Nagy duett döntője hozta ugyan ezt az időszakot, de a program önmagához képest nem ért el kiugró nézettséget. Más kérdés, hogy a CSI ellen ezúttal ez is elégnek bizonyult.

Az idei év legszorosabb szombat estéjét jegyezhettük fel, és a szezon eddigi leggyengébb mutatójával nyert szombat este a Csillag születik. Igaz, az RTL Klub tehetségeinek világsztárok voltak az ellenfelei, hiszen a TV2 a Bajnokok Ligája döntőt tűzte műsorra. Messiék így a Manchester Unitedet könnyedén elintézték, ám nézettségi versenyben nem tudtak nyerni. Érdekesség, hogy a focimeccs nem csak a műsorsávjában maradt alul, de a hét legnézettebb sportműsora címet is bukta a 18-49-es korosztályban, mivel a vasárnapi Forma 1-es futamot 70 ezerrel többen követték az RTL-en. A hét utolsó napján egyébként is igyekezett biztosra menni a piacvezető csatorna, hiszen főműsoridőben Alekosz társkereső kalandjainak utolsó része került műsorra, amely – az eddigi statisztikák alapján  nem meglepő módon - a legnézettebb program volt azon az estén. A TV2-n vetített Rumlis vakáció, ha komoly ellenfél nem is tudott lenni, a csatorna átlagát azért hozta.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.