2017. május 9. 06:40

Összeállt a világbajnokság egészségügyi csapata, összesen 680 fő vigyáz majd a sportolók épségére júliusban.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Lezárult az egészségügyi csapat kiválasztása a vizes világbajnokságra és az utána következő Masters világbajnokságra. A csapatban 210 orvos - ebből 110 szakorvos -, 220 önkéntes és 250 szakdolgozó kapott helyet, akik szabadságuk terhére vállalták a munkát. A FINA orvosi csapatának szakmai irányítója Merkely Béla, a városmajori klinika igazgatója lesz, írja keddi számában a Világgazdaság.

a vizes vb orvosi csapatának egy része (Semmelweis.hu)

A vb egészségügyi büdzséje 833 millió forint, amelyből a Semmelweis Egyetem - amelynek Semmelweis Egészségügyi Kft.-je nyerte el az egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást -, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a vízi mentők is gazdálkodnak.

Az orvosok 6 hét alatt maximum 120, az önkéntesek és szakdolgozók 160-160 óra munkát vállalhatnak. Egy-egy műszakban több mint 100 egészségügyis lesz készenlétben.

Az orvosok óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós fizetés. A szakdolgozók óránként nettó 2000 forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak majd.

Nemrég még úgy tűnt, a vizes vb-t is fenyegeti az orvos- és nővérhiány, a Semmelweis Egészségügyi Kft. ugyanis facebookos hirdetésben toborozott dolgozókat, és nem is akárkiket. Szakorvosok, rezidensek, orvostanhallgatók, egészségügyi szakasszisztensek, nővérek, ápolók, valamint gyógytornászok és fizioterapeuták jelentkezését egyaránt várták.

via MTI