2017. május 17. 07:56

A szervezők az eredetinél nagyobbat szeretnének, engedély még nincs rá, az árak pedig biztos, hogy itt is elszállnak majd.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Kevesebb mint két hónap van vissza a vizes vb-ig, de még mindig nincs meg, mekkora mobil lelátó épülhet a vízilabdatorna első szakaszának helyt adó margitszigeti helyszínen – írja a Magyar Nemzet.

Eredetileg a 2700 fő befogadására alkalmas fix tribünök mellett még egy 4800 fős ideiglenes emelvény kialakítását tervezték, így a délelőtti és délutáni meccsekre együtt egy nap összesen 15 ezer jegyet értékesíthettek volna. A nagy érdeklődés láttán az eseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft. kezdeményezte egy nagyobb mobil egység felállítását, de hogy ez lehetséges lesz-e, az a Nemzetközi Úszószövetségen múlik.

A cikk szerint a FINA-nak kell döntenie a módosításról, de hetek óta nem érkezett tőlük válasz. A szervezők nem is optimisták, szerintük nem bólint rá a bővítésre az úszószövetség.

A mobil lelátó kérdése azért izgalmas, mert bár a szervezők szerint egy hét alatt fel lehet húzni, előtte még egy közbeszerzést is le kéne zavarni rá, mert a helyszín kialakításának hárommilliárdos szerződése a tribünt nem tartalmazza. Igaz, a vizes vb tendereit a sürgősségre hivatkozva mindig erőltetett menetben, valódi verseny nélkül darálják le, így nyilván most sem történne másként. Ráadásul a közmondásos sürgősségből ez esetben valóban egyre inkább valódi sürgősség lesz.

Az mno szerint pedig a drágulás ebben az esetben azért is borítékolható lesz, mert tribünépítéssel nem foglalkoznak túl sokan Magyarországon, ráadásul a nyári szezonban könnyebben be is telik a kivitelezők naptára, úgyhogy az utolsó pillanatos munka biztosan feljebb nyomja majd az árakat.

A mobil lelátónál ráadásul egy látványosan magas árajánlat különösen kellemetlen lenne, a 24.hu értesülései szerint ugyanis a projektet épp azért vették el a Magyar Vízilabda-szövetségtől, mert a miniszter sokallta a szervezet megszokott beszállítója által kért összeget. A vizes vb célegyensében a kivitelezők két-háromszoros árszorzóval dolgoznak az mno szerint, és ez a következő hetekben csak emelkedni fog.

mfor.hu