<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége két iskolaépítésre kiírt közbeszerzést is elnyert magának. A projektek előre nem látható okok miatt megdrágultak.

Izsákon és Dunakeszin épít iskolát Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L Zrt. és a West Hungária Bau Kft. Az izsáki projektre még tavaly március 25-én, a dunakeszire pedig néhány nappal később, tavaly április 4-én kötötték meg a szerződést.

Izsákon és Dunakeszin is új, 24 tantermes iskola épül, és mindkettőt a West Hungária Bau Kft. és Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. fogja felhúzni.

 • Az izsáki projektre még tavaly március 25-én kötötték meg a szerződést, nettó 2,95 milliárd forintért,
 • a dunakeszi iskolára pedig tavaly április 4-én szerződtek nettó 2,94 milliárdért.
(Fotó: MTI)

  A pénteki uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmények szerint most mindkét szerződést módosítani kellett "előre nem látható okok" miatt. Kicsit konkrétabban annyi hámozható ki a hirdetményekből, hogy bizonyos újabb munkák merültek fel a kivitelezés során. Tehát nem a projekt csúszásáról, vagy nehezítő körülményekről van szó, melyek költségnövekedést eredményeztek volna. Csak szimplán újabb feladatokról, melyek azonban így is drágítják az iskolaépítéseket.

  Az izsáki iskola a módosítás és az újabb munkák miatt 62,5 millió forinttal drágul meg, vagyis a WHB és a Fejér B.Á.L. nettó 3,012 milliárd forintot számlázhat majd. A dunakeszi projekt pedig 44,5 millióval kerül többe majd, a számla végösszege a jelen állás szerint 2,98 milliárd forint lehet. Így a két beruházást Mészárosék összesen 117 millióval fogják többért megcsinálni.

  mfor.hu

  Jól jönne 1,5 millió forint?

  A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.