2019. május 24. 12:12

Hetényi Márknak március 31-ei hatállyal szűnt meg közös megegyezéssel a munkaviszonya, ám már három nappal korábban az egyik nagytulajdonos jelölte őt az igazgatóságba, amit a cégbíróság most be is jegyzett.

A jelölő nem más volt, mint az MKB 32,9 százalékos részvényese, a Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szíjj László által közvetve tulajdonolt Blue Robin Investments S.C.A. A Luxembourgban bejegyzett cégnek elsőbbségi részvényesként joga van külső igazgatósági tag visszahívására és jelölésére. Ehhez nincs szükség közgyűlési jóváhagyásra, csak a jelölő bizottság határozatára és a Magyar Nemzeti Bank engedélyére.  Márpedig miután ez utóbbiak is megérkeztek, Hetényi Márk április 16-ától immár az MKB Bank igazgatóságát erősíti, öt éven át, azaz 2024-ig – derül ki a cégbírósági határozatból.

Hetényi Márk Hetényi Márk

Hetényi Márkot 2015 januárjában nevezték ki az MKB vezérigazgató-helyettesévé, mely posztért a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatói tisztségét hagyta ott. Új állomáshelyén a bank újjászervezéséhez szükséges átalakítási folyamatok irányításával bízták meg. Ez annyira jól sikerült, hogy az ő nevéhez fűződik az MKB alaprendszer cseréjének levezénylése, amely a magyar bankszektor történetének egyik legnagyobb IT-projektje volt. 

Mindazonáltal Hetényi Márknak ez az MKB-s pozíciócsere rövid időn belül már a második furcsa mozgása, ráadásul mindkettő Mészáros-érdekeltségekkel kapcsolatos. Idén január 1-jei hatállyal ugyanis a Budapesti Értéktőzsdén szereplő 4iG Nyrt. igazgatóságába választották be, ám tagságáról alig két és fél hónappal később le is mondott. Az Mfor.hu informátorai szerint azonban Hetényinek Mészárossal soha nem romlott meg a viszonya, ezt bizonyítja a mostani MKB-s igazgatósági tagsága.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.