2017. június 14. 17:33

Recseg-ropog a patriarchátus.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Őrület, milyen iramban száguldunk az egyenlő férfi és női bérezés felé. Az Accenture arról ír a közleményében, hogy felmérésük alapján a fejlett országokban 2080-ra egyenlítődhetnek ki a nemek között a fizetések, a fejlődőkben pedig 2168-ra - de van három furfangos fogás, amivel aztán a csajok végképp tövig nyomhatják a gázpedált, és további éveket faraghatnak le ebből a már így is bagatell - sőt, bágátell! - időtartamból.

A számokat arra alapozzák, hogy 28 ezer fős felmérésük szerint most 100 megkeresett női dollárra 140 férfidollár jut, de mivel a nők kisebb eséllyel találnak fizetett munkát, ez valójában - a rejtett hátrányok miatt - inkább 258 dollár körül van.

Erről a helyzetről a nők is tehetnek: a vizsgálat résztvevői közül a nőknek csak 27 százaléka választott olyan tanulmányokat, amik nagyobb fizetésű állásokkal kecsegtetnek, míg a férfiaknál ez 40 százalék volt. Csak 45 százalékuknak volt mentora, míg a másik tábor 58 százaléka hagyatkozhatott nála tapasztaltabbakra, felsővezetői pozíciókra meg a nők csak 41 százaléka tört, 51 százalékos férfitöbbség mellett. Kijött az is, hogy a nők kisebb valószínűséggel fogadják el gyorsan az új technológiákat (45 százalék vs. 63), és vesznek fel programozói vagy informatikai tárgyakat (68 vs. 83 százalék). A mostani munkaerőtrendeket alapul véve így jön ki a 2080-as és 2168-os egyenlítés.

a világot persze Németh Szilárd tanításai nyomán tele is lehet szülni

Nem rossz, de a sebesség igazi szerelmeseinek az Accenture három darab csodatevő karriergyorsító fogást ajánl, melyekkel még jobban felpörgethetik a tempót. Azok a nők, akiknek Veszély a középső nevük, megtanulhatnak

  • karrierstratégiát építeni, magasra tett mércével, tájékozott döntésekkel
  • tudatosan használni a digitális technológiákat kapcsolatépítésre, tanulásra, munkára
  • meg egyáltalán, fejlesszék tudatosabban a digitális képességeiket.

Ezzel a három ravasz húzással lehetne az Accenture szerint ledolgozni a fejlett piacokon a menetidőből még 40 évet, a fejlődőkön pedig 102-t, szóval a 2020-ban diplomát szerző nők, már ha a nyugati féltekére születnek, röpke 24 év munka után már fel is kapaszkodhatnak a férfiak mellé, indokolt hát a pezsgőbontás. A világ kevésbé szerencsés felén ez 2066-ban következhet be, de egyrészt az élet, mint tudjuk, nem habos torta, másrészt meg nézzük már meg, honnan indultunk, héló!

Tessék, innen: ebben az 1989-es slágerben egy dolgozó nő arról énekel - ahelyett, hogy dolgozna - , hogy egy férfidollárra 63 női cent jut, de ez 50 évvel korábban még 62 volt, tehát a kiegyenlítődés majd 3888-ban jön el. Na most vessük össze ezt a friss jóslatokkal: ehhez képest a legrosszabb esetben is 1720 évet gyorsultunk, a legjobban pedig 1844-et. Tényleg nyaktörő tempó!

mfor.hu