2002. július 10. 06:06

A TQM rendszer kiépítése, és sikeres működtetése során fontos szerepe van az elemzésnek, a benchmarkingnak, és a folyamatokat támogató táblázatnak az úgynevezett műszerfalnak. Ezeket mutatjuk be az alábbiakban.

Műszerfal

Ez a táblázat kulcsfontosságú termelési, értékelési, minőségügyi és gazdálkodási mutatókat félkördiagramok formájában érzékelteti. Az értékelés eredményeit a kis műszeren balra-jobbra kitérő tényleges mutatók fejezik ki. A balra kissé vagy jobban kitérő mutató és piros színjelzés a bázistól vagy tervtől való lemaradást, a jobbra kitérő mutató és a zöld színjelzés a tervezettnél kedvezőbb alakulást érzékeltetik. Mellettük a kulcsadatok is olvashatók.

A műszerfal jó fogadtatásra talált, mert egyetlen panelre rátekintve, érzékletesen jelnnek meg a kulcseredmények. A jelzések értelmezésére, elemzésére pedig fellapozható a mellékelt részletes jelentés.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.