2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lelassult a kgfb-díjak drágulása a Magyar Nemzeti Bank szerint. 

Budapesten a kgfb átlagdíja 12 százalékkal 74 378 forintra, a fővároson kívül pedig 11 százalékkal 49 ezer forintra nőtt múlt év utolsó negyedévében az egy évvel korábbihoz képest. Mindkét esetben lassuló drágulásról van szó. 

Megérkezett a kgfb-s bizonyítvány. Fotó: Depositphotos
Megérkezett a kgfb-s bizonyítvány. Fotó: Depositphotos

Országos átlagban kevesebb mint 53 ezer forint volt az átlag, ami 11 százalékos emelkedést jelent 2022 azonos időszakához viszonyítva. Negyedéves szinten mindössze 1 százalékos volt a drágulás. Idézi laptársunk, a Privátbankár a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton közzétett adatait

A kárkifizetésekre a biztosítók a tavalyi utolsó negyedévben 0,7 százalékkal fordítottak többet, mint 2023 júliusa és szeptembere között. Éves szinten összességében 7 százalékkal bővült a kárráfordítások mértéke, ami szintén fékeződést jelez - közölték, hozzátéve, hogy a kártérítések növekedésének lassulása visszafoghatja a díjak emelkedését is.

Az egyéb járműkategóriák esetében az egyedi járművek többségénél egy számjegyű, a taxiknál, nagyobb autóbuszoknál és teherautóknál viszont 10-16 százalék között volt az éves díjemelkedés mértéke. A flottás járművek szinte mindegyikénél kétszámjegyű éves díjnövekedés volt látható, ezen belül a nagyobb buszoknál - ahol ugyanakkor menet közben jelentősen csökkent az állomány, tehát változott az összetétel - 74 százalékkal nőtt a díj 2023-ban. (MTI)

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!