2017. március 20. 15:59

A kétezer legvagyonosabb ember a brit GDP háromszorosát kitevő pénzen ül.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Donald Trump egymilliárd dollárt bukott el a befektetésein az elmúlt egy évben a Forbes legfrissebb összeállítása szerint, így már „csak” 3,5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik az amerikai elnök. Ezzel pedig az 544. helyre került a listán, nagyot tanyázva a legutóbbi, 324. helyéről.

Trump bukóban

Amúgy nem járt rossz világ a leggazdagabbakra mostanában, olyannyira, hogy a milliárdosok klubja 233 új taggal bővült. Ez rekordnak számít, mint ahogy az is, hogy a kilenc számjegyű vagyont – dollárban - felhalmozók társasága 2034 fős lett. Ennyien még soha nem voltak a lista publikálásának 31 éves története során.

Elképesztő vagyonon ül ez az alig több, mint kétezer ember: 7,67 billió dollár urai! Ez háromszor nagyobb, mint amit a brit gazdaság produkálni képes

– hívja fel a figyelmet a Guardian.

A listát Bill Gates, a Microsoft atyaúristene vezeti, őt Warren Buffet, legendás amerikai befektetőcápa követi. A harmadik hellyel kénytelen beérni Jeff Bezos, az Amazon alapítója. Gates vagyona 11 milliárd dollárral 86 milliárdra hízott. Bezos vagyona nőtt a legjobban, 27,6 milliárd dollárral, így lett neki 72,8 milliárdja.

A gazdagok további gazdagodását segítette az amerikai választások utáni piaci fellendülés, a „Trump-bump”, valamint az olajárak alakulása is szépen hízlalta a bankszámlákat.

A listán 565 amerikai állampolgár található. Az ázsiai-csendes óceániai térségből 720 vagyonos fért fel – így tehát ők vannak a legtöbben -, míg Európát 530-an képviselik. A világ egyéb részeiből 228 dúsgazdag került be a Forbes listájára.

Visszatérve az amerikai elnökre, a veszteségét alapvetően a Midtown Manhattanben birtokolt irodaházain szenvedte el a Forbes szerint. Itt található egyébként a Trump Tower is, a Trump-birodalom bázisa. Ezen a környéken 10 irodaháza van a prezidentnek.

mfor.hu