<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Rogán tárcája Szijjártó Péter barátjának cégeit választotta nyertesnek.

Nemrég ért véget "minden idők legjobb vizes világbajnoksága" és bár a Masters vb még csak most kezdődött el, a kiadások növekedésének egyelőre még nincs vége. Amellett, hogy folyamatosan jelennek meg újabbnál újabb költségnövekedéssel járó szerződésmódosítások, újak is köttetnek majd. A közbeszerzési hatóság oldalán bukkantunk rá arra a dokumentumra, mely szerint jelentős összeget kell még elkölteni az egész rendezvény utókommunikációjára.

Az összefoglaló tájékoztatás szerint a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal augusztusban fog szerződést kötni a "2017-es Budapesti FINA Világbajnokság utókommunikációjához tartozó filmgyártási feladatok ellátására". A feladatokra nettó 230 millió forint áll majd rendelkezésre és a három kormányközeli reklámcég közül ezt a munkát Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter barátjának, Kuna Tibornak a cégei végezhetik majd el a SPRINT Nyomdaipari Kft. segítségével.

Hosszú Katinka Godzilla-verziója itthon hódít

Önmagában az, hogy ezt a feladatot a Trinity International Communications Kft.-Young&Partners Kft.-SPRINT Nyomdaipari Kft. triója végezheti el, nem szolgálhat túl nagy meglepetésként, hiszen a vizes világbajnokság promócióját is ők látták el nettó 3 milliárd forintért. Igaz, sajtóhírek szerint a feladatok nem teljesültek zökkenőmentesen, hiszen külföldön alig volt látható a kampány. Egy hónappal a start előtt hivatalosan még arról sem volt információ, hogy egyáltalán elindult-e már a nemzetközi kampány.

Mindez azonban nem okozott törést a trió iránti kormányzati bizalomban, a dokumentum szerint augusztus 14-én, a szerződéskötési moratórium lejárta után szignózhatják is az utókampányos filmgyártásról szóló kontraktust.

Székely Sarolta
mfor.hu