2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Többen rosszul lettek hétfőn az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, már a rendőrség is nyomoz. 

Hétfőn többen rosszul lettek az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, a feltételezések szerint valamilyen vegyi anyag kerülhetett a levegőbe, amit az ott dolgozók belélegeztek.

Az ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást – írja a Szabad Európa. 

A lap értesülései szerint a levegőbe került anyagtól többen rosszul lettek, hánytak, hasmenésük volt, néhányakon kiütések is megjelentek. A gyár vezetői orvosi kivizsgálásra küldték az érintetteket.

Iváncsán már több halálos baleset is történt az építkezés során. Fotó: Facebook
Iváncsán már több halálos baleset is történt az építkezés során. Fotó: Facebook

Az esettel kapcsolatban a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy június 5-én helyszíni ellenőrzést tartottak egy építés alatt álló iváncsai telephelyen, ahol „az igazgatóság hatáskörébe tartozóan intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel”.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Szabad Európának azt mondta, ők is tájékozódnak az ügyben, egyelőre annyit tudnak, hogy valami rendellenesség biztosan történt. Az iváncsai polgármesteri hivatal azt közölte, nincs információjuk az ügyben.

A lap kereste a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is, hogy érkezett-e hozzájuk bejelentés. Azt válaszolták, hogy „a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2023. június 5-én helyszíni ellenőrzést tartott egy építés alatt álló iváncsai telephelyen. Az igazgatóság hatáskörébe tartozóan intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel.”

A gyárral kapcsolatos friss hír egyébként, hogy többen lezárták az odavezető utat, mert április óta nem kapták meg a fizetésüket, mert százmilliós nagyságrendben tartoznak a dolgozóknak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!