További kalkulátorok
Ingatlan bérbeadási kalkulátor
Ingatlan bérbeadási kalkulátor

Használja lakáshitel, ingatlanértékesítési adó, 2017-os BÉR, SZABADSÁG, Cafeteria, CSALÁDI PÓTLÉK, CSED, GYED és GYES kalkulátor, vagy akár BETEGSZABADSÁG és TÁPPÉNZ kalkulátorunkat is!

  1. A bérlő által fizetett havi díj.
  2. A törvényben meghatározott 10 százalékos költséghányadot alkalmazva.
  3. Fő szabály szerint a magánszemély az adóévben megszerzett ingatlan bérbeadásából származó egymillió forintot meghaladó jövedelme esetén mindaddig köteles megfizetni a 14 százalékos mértékű ehot, amíg a biztosítási jogviszonyában (például a munkaviszonyában) a természetbeni (4%) és pénzbeli (3%) egészségbiztosítási járulék, valamint az ingatlan bérbeadásából származó egymillió forintot meghaladó jövedelem után megfizetett eho együttes összege a tárgyévben el nem éri a 450 ezer forintot, az ún. hozzájárulás-fizetési felső határt.
    Amennyiben tehát a magánszemély munkaviszonyban áll, akkor a jövedelméből levont egészségbiztosítási járulékot figyelembe veheti a hozzájárulás-fizetési felső határ számításánál, de nem tekinthet el az eho (előleg) megfizetésétől.
    Az előlegként megfizetett ehoval utólag, a tárgyévre vonatkozóan elkészített személyi jövedelemadó bevallásban kell elszámolnia. Abban az esetben, ha éves szinten a hozzájárulás-fizetési felső határt meghaladóan fizette meg az ehot és az egészségbiztosítási járulékot, akkor a bevallás megfelelő rovatában lehet a túlfizetésként mutatkozó különbözet összegéről rendelkezni.
  4. Tájékoztató adatok! A konkrét összegek az egyéb társadalombiztosítás befizetések függvényében változhatnak.
hirdetés
hirdetés
[[img:http://outside.mfor.hu/mfor/images/kocsikulcs_penz_biztositas_3001.jpg|url:http://mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/Mitol_emelkedhetnek_a_KGFB_dijak_.html]] [[http://mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/Mitol_emelkedhetnek_a_KGFB_dijak_.html Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak]] A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat. Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.
hirdetés
.